Aventura Àfrica vol.1

Waka i Mole, dos intrèpids aventurers, als qui els agrada descobrir cultures d’arreu del planeta, porten de viatge als nens i nenes del grup de mitjans del Centre Obert Joan Salvador Gavina.

Us imagineu ser en un país on no podeu entendre l’idioma, on tot ús és desconegut i extrany i on ningú us fa cas, en el millor del casos?

Posem a prova als nens i nenes, del CO Gavina fent servir les TIC i privant-los del sentit de la vista. Els nens als que se’ls ha privat de visió han seguit les indicacions dels seus companys guies, per ajudar al protagonista d’un joc a sortir d’un laberint fent servir els cursors del teclat. Vist així, potser podríem pensar que no és gens difícil, al capdavall qui no pot anar amunt, avall, a la dreta o l’esquerra si malgrat no poder veure res, el guien amb la veu? Per això, aprofitant el treball que fan entorn les cultures, ens vam endinsar en el meravellós món dels idiomes i aprofitant que amb la seva entitat descobrien Àfrica, els seus països i trets distintius, a través de cartes i dinàmiques que Waka i Mole els anaven deixant i proposant, vam facilitar als guies dels nostres cecs uns diccionaris especial: Català – Tagalo / Català – Twi / Català – Armeni / Català – Quechua.

Català Armeni Tagal Twi Quechua
Amunt Dzaj Itaas Sur Pata
Avall Otx Baba Fom Ura
Dreta Verev Kanan Bokoum Paña
Esquerra Nerquev Kaliwa Fa Lloqh’e

Aquest pseudo diccionari els va servir per aprendre a comunicar-se en altres idiomes, tot vivint les dificultats, d’un immigrant quan arribar a la seva nova terra d’acollida. Tots els nens sabien que cadascuna de les indicacions que rebien. responia a una direcció, (amunt, avall, a l’esquera i a la dreta, però evidentment no podien fer servir el català, excepte per dir Si o No, en el cas que el guiat anés en direcció incorrecte.

La Tribu de Camelot

Com que cada parella, només disposava d’un dels idiomes, al realitzar el canvi de torn, també se’ls canviava l’idioma a utilitzar i ja posats, l’objectiu a aconseguir. Us imagineu ara, haver de dibuixar amb els ulls tancats, la fauna d’aquest continent? fent servir el ratolí i sent orientats en una llengua que no es la vostra, tot i saber que esteu dibuixant en aquella llengua?

Català Armeni Tagal Twi Quechua
Girafa Ensugt Jirafa Abuà Jiraja
Goril·la Pij Gorila Osumnu Munu
Elefant Capic Elephant Adui Illijanti
Lleó Arriuts Lion Jata Lion

This slideshow requires JavaScript.

Waka i Mole, seguiran viatjant pel meravellós continent africà en la seva propera aventura… desitgem que les seves aventures us agradin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s